Griffon korthals

Over Griffons

De Griffon Korthals is een opgewekte, aanhankelijke en niet zenuwachtige hond. Deze temperamentvolle jachthonden kennen geen watervrees, zijn goed onder appèl te houden en kunnen goed tegen kou en vorst. Ondanks hun jachtpassie zijn Griffons rustig genoeg om lang af te liggen en op post te zitten. De Griffon Korthals heeft veel behoefte aan lichamelijke beweging. Geeft u ze dat niet, dan krijgt u een hyperactieve hond in huis. Griffons vinden het leuk als ze met de baas aan de slag mogen, en het versterkt de band tussen baas en hond. Bij de Korthals Griffon zit werken in het bloed. Als hij dankzij de jachttraining begrijpt wat de bedoeling is, gaat deze hond ook zeker heel graag voor de baas aan de slag.

De vacht van de griffon Korthals is ruig en hard en voelt aan als fijn draad- of varkenshaar, maar is nooit wolachtig of gekruld. Onder het ruwe bovenste haar heeft de hond dicht, zacht onderhaar. U moet ze ongeveer een keer per week flink borstelen en de baard voorzichtig uitkammen Eventuele haren uit de oren moet u verwijderen. Rekent u erop dat deze honden één tot twee keer per jaar geplukt moeten worden. De Griffon Korthals komt voor in blauwgrijs, grijs met bruine platen of effen bruin, vaak met grijze haren doorschoten. Wit met bruin of wit met oranje kunt u ook tegenkomen.

Alle honden van dit ras stammen uit werklijnen. Er is wel een onderscheid in dek reuen die uit Duitsland komen, waar fokkers iets meer gericht zijn op stevigere honden voor het apporteren, veld- en zweetwerk, en dek reuen uit Frankrijk, waar men iets meer gespitst is op snellere honden voor het veldwerk. In de Nederlandse jachtpraktijk zijn alle lijnen vertegenwoordigd. De verschillen zijn overigens niet noemenswaardig: alle lijnen zijn voor alle werkvormen geschikt. Onze Griffons gaan dagelijks mee op jacht. Zowel onder het geweer als ook onder de havik. De praktijkjacht is voor ons niet met wedstrijden te combineren, onze honden worden daarom alleen in de praktijk ingezet.

Onze griffons

Bertrand

Falconfarm’s Bertrand

Geboortedatum: 15-08-2018

Werk: praktijkjacht

Hailey

Falconfarm's Hailey

Geboortedatum: 5-12-2021

Werk: praktijkjacht