24.00- Alsnog een keizersnede. Fender reageert niet op de medicatie om de geboorte op gang te krijgen. Twee gezonde mannen. Straks een uitgebreider bericht, nu even bijkomen.

20.30- Net terug van de dierenarts. Het loopt niet lekker. 1e pup is overleden, te lang in het geboortekanaal gezeten. Hopelijk gaan de andere twee beter.

18.15- Na,1,5 persen is het op. De pups zijn waarschijnlijk te groot. We hebben de dierenarts gebeld en vetrekken over 5 minuten naar de dierenarts, waarschijnlijk keizersnede. We posten een berichtje als we weer thuis zijn.

13.00- Fender is weer rustig. Ze wilde graag haar jongen buiten in een eerder gegraven kuil werpen. Ze vond het belachelijk dat ik daar niet in mee wilde gaan. Ze heeft nu de binnenlocatie geaccepteerd. Nu wachten op persweeën, een bevalling is ook héél lang wachten….

11.00 – Fender begint onrustig te worden. We gaan om de 5 minuten naar buiten en ze kijkt veel naar haar achterhand. Ze poetst alles en iedereen, we zijn weer een stapje verder in het proces 🥰

Lekker in haar donut.

07.00 – Alles rustig hier. Fender is hard aan het werk met haar ontsluitingsweeën. Ik voel een pup al klaar liggen voor het geboortekanaal. Even afwachten op totale ontsluiting. We zijn verhuisd naar de werpkist van Pippin, net iets meer ruimte en rust. Zodra de pups geboren zijn verhuizen we de hele familie 😄

Fender is vanmiddag heel langzaam begonnen met haar bevalling. Ze is begonnen met krabben en ze ligt nu samen met Pippin bij haar werpkist in een donut. Pippin ontfermt zich over haar en ze laat zich dit lekker aanleunen. Dit is het absolute begin en een bevalling kan echt héél lang duren. Ergens morgenavond of misschien nog wel later zullen de pups er pas zijn. Ik slaap vanavond lekker bij Fender. Ik slaap anders toch niet en dan pakken we beide tenminste wat rust.

Dit bericht zal ik telkens updaten, hou dit bericht dus goed in de gaten voor het laatste nieuws. Soms gaat een bevalling snel, soms zitten er uren tussen twee pups. Vanaf morgen zijn de pups van Pippin ook levensvatbaar, ze is echter pas voor volgende week donderdag uitgetekend.

Mama en de pups gaan altijd voor maar zodra ik tijd heb tussen twee pups houd ik jullie op de hoogte!

Pippin heeft ook al een serieuze buik 🩷