Pff, echt even bijkomen. Fender en haar twee knappe jongens liggen schoon en fris in hun nieuwe werpkist sinds vanmiddag. We waren de bevalling begonnen in de kist van Pippen en daar hebben ze tot vanmorgen ook gelegen. Woensdagmiddag begonnen we mooi rustig en gingen met ontsluitingsweeën de nacht door. Dat stuk liep nog helemaal volgens plan. Op een gegeven moment kwamen ook de persweeën mooi op gang. Bij de eerste pup kan dat altijd langer duren, de weg moet nog opgerekt worden, dat heeft zijn tijd nodig. Na 1,5 uur persen namen de weeën af en kwamen ook niet meer op gang. We zijn naar de dierenarts gegaan voor foto’s van de voortgang en om te kijken of de pups niet te groot zijn geworden voor het geboortekanaal. Zou dit het geval zijn dan zouden we geen risico nemen en voor een keizersnede gaan. Bij de dierenarts aangekomen hebben ze wat weeën opwekker gespoten en de persweeën zetten toen weer krachtig door. We zagen op de foto dat de1e pup in een stuit lag, normaal niet zo’n groot probleem. Nu bleef de pup best wel even in het geboortekanaal zitten maar het vlies was nog intact. Op een gegeven moment duurde het voor ons gevoel toch te lang, dus de pup met wat hulp eruit gehaald. Het teefje had een zeer zwakke hartslag dus we hebben wel 20 minuten van alles geprobeerd maar het teefje had teveel vocht in haar longen gekregen. Tegen zoveel vocht konden we niets beginnen. Eenmaal thuis begon ze niet meer opnieuw met haar weeën, ook niet na uren wachten en weer wat weeën opwekkende middelen. Toen de besissing genomen om voor safe te gaan en alsnog de keizersnede te laten uitvoeren. Gelukkig zaten daar nog twee mooie en gezonde pups in de buik.

Vanmorgen eerst even van de pups genoten. Ivo had nachtdienst gedraaid nadat ik de nacht ervoor bij Fender had doorgebracht. De wassen zijn gedraaid, de vloer weer gedweild. Nu lekker geneten van deze twee heerlijke mannen. Walery denkt dat hij de vader van de pups is en beschermd zijn nestje door voor de ren te gaan liggen, zo ontzettend lief 🥰 ( Marron wil weer niet dat haar broertje daar alleen ligt, dus ze gaat lekker bij hem liggen)

De mensen van de wachtlijst hebben we een paar weken geleden al gemaild dat we de pups van Pippin even afwachten totdat we contact opnemen. Nog een paar dagen geduld dus. Geniet alvast van de foto’s. Op instagram posten we ook regematig onder de naam falconfarmdogs.