Hierboven de foto van Aimely, dochter van Marit samen met Pippin. Onze dames voeden altijd als een roedel samen de pups op. De eerste weken zijn voor mama alleen daarna mogen de andere dames erbij.

Gisteren is onze kleinste dame Aimely alweer drie geworden. De tijd vliegt zo snel voorbij. Wat een hectische nacht was deze bevalling drie jaar geleden. Zo eentje zoals je het absoluut niet graag wilt, maar gelukkig is alles goed gekomen met deze drie prachtige pups. Ze zijn alle drie uitgegroeid tot prachtige dames met veel jachtinstinct. Ook de weken met Pippin vliegen voorbij, we gaan deze week al de 7e week van haar zwangerschap in. En ze groeit, en ze groeit…

Haar buik is echt al behoorlijk groot en ze begint nu ook in gewicht enorm aan te komen. Het is een behoorlijk gewicht wat je al op moet tillen. Hopelijk kunnen we de pups aan het einde van deze week voelen.

Pippin op de uitkijk bij het nestje van Marit drie jaar geleden. Onze Aimely was een van de pups uit dit nestje.

Week 7 (43 tot 49 dagen):

In deze week begint het skelet van de foetus steviger te worden en is het skelet vanaf ongeveer 43 dagen te zien op röntgenfoto’s. Aan het einde van deze week kun je voor het eerst de pups voelen bewegen. De haren op de buik van de teef beginnen uit te vallen zodat de pups als ze zijn geboren goed kunnen drinken.