Fender had erg veel last van misselijkheid en is sinds gisteren weer beter gaan eten. We moesten de trukendoos nogal opentrekken om haar aan het eten te krijgen. Ze gaat weer graag naar buiten maar ligt nog heel veel te slapen. Haar moeder Aimely liet hetzelfde gedrag zien. De buik van Fender begint wat te groeien net als haar melkklieren. De buitenkant begint nu mee te doen.

Bij Pippin begint het haar rond de tepels te verdwijnen, dan kunnen de pups dadelijk beter de tepels vinden. Pippin zit erg goed in haar vel en struint nog volop rond. Zoals iedereen weet zijn teckels niet echt dol op regen en moeten ze met gezonde tegenzin naar buiten geduwd worden met dit weer. Veel foto’s dus van opgekrulde teckels šŸ˜„ Pippin is dus minder gevoelig voor regen en is meer buiten te vinden.

Fender zal morgen haar vijfde week van de dracht ingaan, terwijl Pippin haar vierde week in gaat. Komende week zal de foetus bijna verdubbelen tot een lengte van 3 cm. De foetussen beginnen nu echt op puppy’s te lijken, en deze week zullen de tanden, snorharen en nagels verder ontwikkeld worden. Ook zullen de oogjes zich deze week sluiten. Vanaf deze week zal het gewicht van Fender toenemen, terwijl de puppy’s zich beginnen om te draaien. Het vruchtwater zal deze week aanzienlijk toenemen, waardoor de puppy’s minder kwetsbaar worden voor invloeden van buitenaf.

Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen toe.