Marit vond vaderdag 16 juni 2019 een prachtige dag om drie mooie, gezonde pups op de wereld te zetten. In de ochtend liet ze haar brokken staan en gaf ze aan de andere honden aan dat ze maar beter uit de buurt konden blijven. Ze had de nacht al doorgebracht in de werpkist en ook in de ochtend trok ze zich hier weer in terug. Ze voelde duidelijk kouder aan dan anders, dus lekker de warmtelamp voor haar aangezet. We zitten nog volop in de valken kuikens, dus even snel aas voor de kleintjes klaar gemaakt, zodat we vooruit konden deze dag.

Marit gaf vanuit de werpkist duidelijk aan dat ze gezelschap wou, ook weer een teken dat de bevalling niet lang meer ging duren. Kort daarop ze te hijgen en te krabben in de werpkist. Omdat er een keizersnede stond gepland, de dierenarts gesproken en voor net na de middag een afspraak ingepland. In de praktijk bleek geen assistente aanwezig dus dat werd mijn taak.

Marit was behoorlijk dik, we hadden wel wat meer pups verwacht maar één hoorn bleek helemaal leeg en in de andere zaten 3 prachtige pups; 2 teefjes en mooie mijnheer.

Marit heeft gisteren dus van een Vaderdag een Moederdag gemaakt.